Borászat

Szőlészet

A borkészítés alappillére a szőlőművelés. A több mint 10 hektáron, Sopron legkülönbözőbb dűlőiben fekvő területeinket magunk műveljük. A természetes művelés mellett különös figyelmet fordítunk a terméskorlátozásra, valamint a kézi szüret során a fürtválogatásra. Pincénkbe csak egészséges fürtök kerülhetnek be, hiszen kizárólag abból készülhet minőségi bor.

Hagyomány és modern technológia a pincében

A borászatot nem csak tanulni kell, tapasztalat és a hagyományok nélkül mit sem ér egy szakember. A mi hitvallásunk szerint a hagyományok és a modern technológia ötvözetéből születhetnek a mai modern kor legjobb borai. Borászatunknál ehhez minden adott, hiszen nagyapáink tanításai alapján a több száz éves Pálos Pincében a körülményekhez képest modern technológiával készítjük borainkat.

Vissza a gyökerekhez

Az utóbbi néhány évben a modern borkészítés egyre inkább kanyarodik vissza a gyökerekhez. Előtérbe kerülnek a természetes borok. A szőlőművelés és a borkészítés során mi is a természetességre törekszünk. A családi hagyományok segítségünkre vannak ebben, hiszen nagyapáink is természetes borokat készítettek. Ez a fajta borkészítés sokkal több odafigyelést, törődést igényel. Szerencsések vagyunk, hiszen a Pálosok kiváló szakemberek lévén olyan pincét építettek, melynek klímája tökéletes a borkészítéshez.